Facebook July 19, 2013 at 08:57AM

(Waterloo, WI, USA) – Trek Bicycle presenterade idag en snabb, mångsidig fatbike döpt till ”Farley”. Denna bjässe har fört Treks ingenjörskonst och egenskaper till fat bike rörelsen. Aluminiumramen har ett 170mm brett baknav, något som är standard för fat bikes där man kan använda ända upp till 4’’ (ca 10 cm) breda däck fram och bak, vilket ger ett fantastiskt grepp i alla typer av terräng, och tillräcklig volym för att kunna ta sig fram i alltifrån Saharas sanddynor till djup snö i Wisconsin. Farley är ingen slöfock heller, tack vare intelligent ingenjörskonst och vass geometri, har den förutsättningar för såväl fart som äventyr.

Bortsett från de feta hjulen, har Farley en genomgående hjulaxel för stabil cykling. Lägg till detta ett E2 styrrör och gaffel som ger en cykel som är lätthanterlig såväl som robust. Farley är en cykel för framtiden, med skärmfästen möjlighet till främre och bakre pakethållare, intern vajerdragning och hydrauliskt höj och sänkbar sadel med dold remote-infästning, för de riktigt svåra utmaningarna.

”Vi har märkt ett behov hos fler och fler konsumenter, att kunna cykla i all möjlig terräng, oavsett årstid och Farley kommer att svara upp mot dessa behov.” menar Trek Mountain Bike Product Manager John Riley.

Farley kommer att finnas som hel cykel och som ramset från och med början av Oktober. Priser kommer presenteras inom kort…